BETONSTUC
NOUVEAU VIVRE BETONSTUC:
is een fijne korrelige pasta die makkelijk te verwerken is. Het is een decoratief product dat na het aanbrengen de uitstraling heeft van onbewerkt beton. Het is uiterst geschikt om muren, meubels, aanrechtbladen, badkamers etc. een stoere uitstraling te geven.

We hebben hieronder een aantal product categorieen met betonstuc paketten samengesteld. Waardoor u eenvoudig kunt kiezen welke producten voor u van toepassing zijn. Tevens is er de mogelijkheid om losse producten bij te kopen. Deze laatste producten zijn terug te vinden in de  categorie losse producten en stuc gereedschap.


WERKWIJZE:

ONDERGROND: De betonstuc kan op praktisch iedere poreuze ondergrond direct worden aangebracht zoals gipsplaat, stucwerk, mdf etc. Op gelakte ondergronden, kunststoffen, metalen etc. moet eerst de bertonstuc primer worden aangebracht. Dit kan eenvoudig door een dunne laag met een blokkwast aan te brengen. Na ongeveer 6 uur drogen kan de stuclaag worden aangebracht.

VERWERKING STUCLAAG: Breng met een plakspaan deze laag aan. Werk niet te dik. verwerk steeds ongeveer een m2 en werk nat in nat. Door met grote bewegingen de plakspaan over het vlak te bewegen krijgt men het gewenste effect. laat het ongeveer een half uur aandrogen en wrijf met een vochtige spons (water) zonder druk het glad. daarna spaan je het opp. nog een keer glad ( zie filmpjes op youtube onder nouveau vivre authentique paints) 

DROOGTIJD: De droogtijd is ongeveer 6 uur bij normale temperatuur en luchtvochtigheid (dit is afhankelijk van de laagdikte en ondergrond). Niet verwerken beneden een temperatuur van +8°C. Na droging kan het met een fijn schuurblokje voorzichtig indien nodig nog egaler gemaakt worden. 

AFWERKING INWASSEN MET GEKLEURDE VERNISWAS (OPTIONEEL) : Met een brede kwast of doek en natte doek, wast u de betonstuc in. Met de verniswas geeft u nog meer een betoneffect aan uw project. Breng het aan met een doek of kwast en wrijf of dep het vrijwel gelijk uit. Laat u het te lang zitten dan droogt het en is het niet meer te verwerken. Is het resultaat te licht, laat het dan drogen en herhaal deze stap nog een keer. U krijgt een mooier resultaat door 2 dunne lagen aan te brengen. 

AFLAKKEN: Afhankelijk van waar de betonstuc op aangebracht wordt kan het afgewerkt worden met een matte lak of matte 2k lak. Deze beide producten brengt u in een dunne laag met bij voorkeur een spons aan, dit om baanvorming te voorkomen. De lak is na 7 dagen volledig uitgehardt.

De betonstuc wordt speciaal voor u op kleur gemaakt en kan daarom helaas niet retour genomen worden.


Deel het met ons

Heb je foto's van een mooi eindresultaat. We vinden het leuk als je deze met ons wilt delen.

Deel je foto's met ons