Product Beschrijving: Tribe Iron Paint creëert een authentiek roesteffect (echte roest) door middel van ijzerdeeltjes in de verf die worden geactiveerd met speciale oxidiser-vloeistof. De manier waarop, en de mate waarin u de oxidiser-vloeistof aanbrengt, bepaalt het eigen en unieke uiterlijk.

Verpakking :

- Iron Paint primer : 1L

- Iron Paint : 1L

- Oxidiser : 250ml

Aanbevolen voor gebruik : Binnen en buiten. Geschikt om te gebruiken op gestukte muren , hout , kunststof , beton en metalen etc Zeker buiten zal de roestwerking in lichte mate over de jaren doorzetten, net als ijzer in de buitenlucht.

Opbreng – advies :

- Ondergrond moet droog zijn.

- Voorstrijk : Tribe Iron Paint Primer opbrengen (Alleen met deze primer krijgen we het gewenste resultaat) . Droogtijd minimaal 4 uur. Verbruik circa 6m²/Ltr.

- Voor gebruik van de Iron Paint, eerst het blik zeer goed oproeren (niet schudden , ook niet opschudden in de schudder). Het ijzer is naar de bodem gezakt en moet grondig door de verf gemengd worden!!

- Breng de Tribe Iron Paint met een platte kwast op in een lichte (niet te hard drukken) beweging van beneden naar boven. Verbruik is ca. 4 m²/Ltr

- Maak een proefpaneeltje zodat u weet wat u kan verwachten!!!

- Laat de verf niet geheel opdrogen !!!!!!!

- Breng de Tribe Oxidising agent op met een platte kwast (druk niet te hard) van onder naar boven. Droogtijd - inwerktijd minimaal 12 uur. Verbruik 2 m²/250cc.

- De hoeveelheid oxideer vloeistof bepaalt de roest intensiteit.

- Als u niet wilt dat de Iron Paint afgeeft, werk deze dan af met Color Retaining Primer, zorg wel dat de Iron Paint goed droog is alvorens deze op te brengen.