TAFEL MET BETONSTUC LAAG 1

De tafel is gemaakt van mdf.
Eerst goed ontvetten met st. Marc.
Breng eerst een laag krijtverf aan in een bijpassende kleur, dit zorgt ervoor dat de betonstuc goed hecht. Laat deze laag even een uur drogen en breng dan met een spackmes of plamuur mes, net wat je fijn vind de betonstuc aan. Verdeel het gelijkmatig over het oppervlak. Laat het ongeveer een uurtje drogen, afhankelijk van de dikte die is aangebracht en de temperatuur.
Schuur het dan eerst met het groene of rode schuursponsje op en als laatste gebruik je de zwarte (dit is de minst grove) Bevochtig de ondergrond lichtjes en breng dan de tweede laag aan en herhaal de eerste stappen. Na het voor de tweede keer geschuurd te hebben, verwijder je de stof met een vochtig doekje. Is het naar je zin dan kun je met een doek de transparante was aanbrengen. Tip: voor meer effect kan je als tweede laag een iets lichtere tint aanbrengen. 
De produkten die gebruikt zijn kun je in onze webshop terugvinden.

boodschappenlijstje:
Spackmes 
Plamuurmes
Set schuursponsen
Krijtverf
Betonstuc laag 2
Transparante was

Specifieke producten

KAST MET CRAQUELE EFFECT

De kast is geschilderd met verschillende technieken.
Laag 1 krijtverf kleur mountain range (kwast en vachtroller).
Laag 2 krijtverf kleur charcoal black (kwast en vachtroller).
Laag 3 de kast helemaal bewerken met crackle van Autentico, wanneer dat droog is (aanbrengen met kwast).
Laag 4 krijtverf kleur hot white (kwast 1 x strijken anders geen mooi effect).
Laag 5 donkerbruine wax Autentico ( kwast en uitboenen met een katoenen doek).
Laag 6 in wassen met krijtverf heel verdund kleur mountain range (katoenen doek)
En als laatste de kast op diverse plaatsen weer doorschuren voor een mooie doorleefde uitstraling. (schuurpapier niet te grof).
De kast kan eventueel binnenin mooi geschilderd worden met 2 lagen krijtverf mountain range. (kwast en vachtroller).

Veel succes!

Specifieke producten

KRIJTVERF

De kast die ik hier heb geschilderd was al voorzien van een kleurtje.
De verf zat er nog goed op, dus ik heb hem alleen ontvet met ammoniak.
Vind je dit zelf te veel ruiken, dan kun je ook heel goed ontvetten met St. Marc.
Heeft je kast oude verflagen die loslaten, dan moet deze eerst worden opgeschuurd. Is dit niet het geval dan kun je na het ontvetten gelijk aan de slag.

Krijtverf is een niet geurende verf die snel droogt en kan daardoor makkelijk binnen verwerkt worden.
Ik vind het zelf prettig om de verf op te zetten met een kwast zodat je makkelijk bij de kleine hoekjes en ornamenten kan komen. Na een klein stuk te hebben opgezet, rol je het met de roller na zodat het een mooi egaal geheel wordt.
Nadat je de hele kast hebt geschilderd kan hij na een uur of twee, indien nodig, voor een tweede keer geschilderd worden. De droogtijd is wel afhankelijk van de temperatuur. Je krijgt het mooiste effect wanneer je twee dunne lagen aanbrengt i.p.v. 1 dikke laag.

Wil je dat de kast een wat grovere streperige uitstraling krijgt dan kun je de verf ook alleen met een kwast aanbrengen. Zorg wel dat je mooie vertikale kwaststreken zet. Wanneer de kast helemaal droog is kun je hem eventueel nabehandelen met een blanke was of matte lak (PU-TOP).
Deze kast is niet afgewerkt, als er na een tijdje een beschadiging op komt dan kan je dit eenvoudig bijwerken met de verf (zonder dat het zichtbaar is).

Succes met het opknappen.

Manon

Specifieke producten

LOOGBEITS

Als eerste is het belangrijk dat de ondergrond goed ontvet is en het hout ontdaan is van oude verflagen. 
Loogbeits is een reactieve beits en heeft zeker 6 uur nodig voordat het de definitieve kleur heeft gekregen. De loogbeits is heel waterig en wordt het makkelijkst aangebracht met een kwast of een niet pluizige doek. Je brengt het produkt met de houtnerfrichting mee aan en verwijdert overtollige beits.
Na de droogtijd kun je het indien gewenst aflakken of bewerken met een blanke of gekleurde boenwas.

Lak: De matte PU-TOP die wij gebruiken heeft een mooie matte uitstraling waarmee de natuurlijke uitstraling van het hout behouden blijft.
De lak breng je met een kwast aan en kun je met een rollertje eenvoudig verdelen.
Na ongeveer 2 uur kan de lak nogmaals worden aangebracht voor een extra goede bescherming.

Was: Met de verschillende kleuren was van Autentico en Amazona kun je je  meubel / accessoire die behandeld is met loogbeits, eenvoudig een landelijke, sobere of zelfs industriele uitstraling geven.
De was breng je een met een pluisvrije doek of kwast aan. De was kun je het beste even laten indrogen voordat je het uitboent. Hoe langer de droogtijd van de was hoe minder het uitgeboend kan worden en het effect van de was groter is.
Wil je een subtiel effect bereiken dan is een paar minuten droogtijd en zachtjes uitwrijven voldoende.

Wil je thuis aan de slag? De produkten die ik heb gebruikt kun je terug vinden in onze webshop en staan hieronder afgebeeld. Heb je nog specifieke vragen stuur dan gerust een mail of neem telefonisch contact op.

Gebruikte produkten:
Ammoniak / St. Marc
Kwast of niet pluizige doek
loogbeits oude eik
Pu-top

Succes met het opknappen.

Manon